Κατηγορίες
'Ανδρος

Περιοχές τις Άνδρου

Η Άνδρος βρίσκεται στην καρδιά του Αιγαίου και είναι το βορειότερο νησί των Κυκλάδων. Μία ώρα απο το λιμάνι της Ραφήνας με ταχύπλοο και δύο ώρες με το συμβατικό πλοίο. Λιμάνι του νησιού είναι το Γαύριο. Υπάρχει καθημερινή σύνδεση με Τήνο (1 ώρα και 35′) και Μύκονο (2 ώρες και 15′). Ξεχωρίζει για την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και τη άγρια φυσική ομορφιά της.
Πρόκειται για ένα ποικιλόμορφο νησί με εναλλαγές τοπίου και εικόνας. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για μικρές αποδράσεις αλλά και για ήρεμες οικογενειακές διακοπές ή για διακοπές με νυχτερινή ζωή και έντονες συγκινήσεις.

Περιοχές Άνδρου (με απόσταση απο το Αλθέα)

Γαύριο – Λιμάνι (9 χλμ)

Λευκά σπίτια προστατευμένα από ορεινούς όγκους, άνυδρο τοπίο, παραλιακή περαντζάδα, ταβερνάκια, ήσυχα cafe, ζαχαροπλας  τεία, μεζεδοπωλεία και κάθε λογής μαγαζάκι για ψώνια και αγορά αναμνηστικών.

Μπατσί (2,5 χλμ)

Μικρό, απάνεμο γραφικό χωριό με όμορφη ακτογραμμή. Πλάι στη θάλασσα συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής υποδομής του νησιού διατηρώντας ταυτόχρονα το τοπικό, ιδιαίτερο χρώμα του. Τραπέζια δίπλα στη θάλασσα, για ουζάκι, μεζέδες, καφέ και ποτό. Οργανωμένες παραλίες αλλά και φυσική σκίαση από τα δένδρα( Παραλίες: Του Μπάτσίου και η Κολόνα). Γραφικά σοκάκια και καλντερίμια με ασπρισμένα σκαλοπάτια για περιήγηση στο χωρίο, τη βρύση, τους ναούς, τα μαγαζιά με τα τουριστικά είδη, τα μπαράκια, τα ήσυχα καφέ, τα μεζεδοπωλεία και τα ταβερνάκια. Διαθέτει υποδομή ελλιμενισμού και εξυπηρέτησης σκαφών αλιευτικών και αναψυχής.

Παλαιόπολη (2 χλμ)

Αρχαία πρωτεύουσα του νησιού με ίχνη στην παραλία της του αρχαίου λιμανιού.  Ευρήματα από ανασκαφές φιλοξενούνται στο Μουσείο του χωριού και  στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στη Χώρα. Ένα χωριό που συνδυάζει αρμονικά το ορεινό με το παραθαλάσσιο τοπίο.  Είναι γραφική φωλιασμένη στην καταπράσινη πλαγιά του βουνού με καταρράκτες για αναρρίχηση αλλά και καταπληκτική  παραλία  για κολύμβηση.

Μένητες (12 χλμ)

Καταπράσινη περιοχή. Τα τρεχούμενα νερά, τα περιβόλια, τα πλατάνια και οι καρυδιές μαγεύουν τον επισκέπτη. Το ομορφότερο σημείο του χωριού είναι το δροσερό δρομάκι με τις πολλές πηγές με  μαρμάρινες λεοντοκεφαλές.

Άνδρος – Χώρα (17 χλμ)

Όμορφα αρχοντικά, περίτεχνα καπετανό-σπιτα, μεσαιωνικά, νεοκλασικά και χαρακτηριστικά νησιώτικα κτίσματα, σε στενά πλακόστρωτα σοκάκια. Στη Χώρα της Άνδρου βρίσκονται τα περισσότερα μουσεία  και αποτελεί την καρδιά του πολιτισμού φιλοξενόντας εκθέσεις διάσημων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Το φεστιβάλ Άνδρου πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στο υπέροχο ανοιχτό λιθόκτιστο θέατρο. Περπατώντας το πλακόστρωτο πεζόδρομο  της Χώρας μπορείτε να απολάυσετε τα υπέροχα κτίρια, να ψωνίσετε, να απολάυσετε τον καφέ, το φαγητό ή το γλυκό σας και να  καταλήξετε στην πλατεία με το μνημείο του Αφανούς Ναύτη που ατενίζει τα κύματα του Αιγαίου. Οι δύο παραλίες της Χώρας είναι το Παραπόρτι και το Νιμποριό.

Κόρθι(25 χλμ)

Παλιός ψαράδικος οικισμός με ενδιαφέροντα χωριά στη γύρω περιοχή. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, έχει περίτεχνα πυργόσπιτα, περιστερώνες, νερόμυλους, βυζαντινές εκκλησίες και ερημικές παραλίες. Λιγοστά καταστηματς για ψώνια, πολλά και όμορφα μαγαζιά για φαγητό, καφέ και χαλαρή διασκέδαση.  Διαθέτει υποδομή ελλιμενισμού και εξυπηρέτησης  σκαφών αλιευτικών και αναψυχής.